Pomohli sme

Vďaka vyzbieraným prostriedkom sa nadácii Giacomini darí pomáhať ľuďom, ktorí to potrebujú. Záujem o pomoc od našej nadácie je veľký a my zhodnocujeme všetky žiadosti a odpovedáme na ne v čo možno najkratšom čase, no nie je jednoduché vybrať, komu naša nadácia pomôže.

V roku 2017 sme prispeli :

• Petre z okresu Bánovce nad Bebravou, ktorá následkom choroby nerozpráva, má porušený prehĺtací reflex a trpí aj úzkostnými stavmi. Napriek svojmu zdravotnému stavu študuje na Vysokej škole a príspevok od nás použila na dokončenie štúdia.
  • Dorotke z okresu Žilina, ktorá trpí viacerými diagnózami, medzi nimi aj psychomotorická retardácia. S Dorotkou jej rodičia absolvujú niekoľko terapií a rehabilitačných pobytov, ktoré Dorotke veľmi pomáhajú.
  • Kristiánkovi z okresu Banská Bystrica, ktorý má po prekonanej ťažkej otrave krvi amputovanú časť chodidla a dlane s prstami. Príspevok sme mu venovali na operáciu, ktorá mu pomôže vystrieť nôžky.
  • Lucke z okresu Žilina, ktorá trpí detskou mozgovou obrnou. Príspevok od našej nadácie použili na neurorehabilitáciu, ktorá Lucke pomáha mentálne aj fyzicky. Rodičia Lucky nadácii Giacomini poďakovali aj prostredníctvom novín Terchová.
  • Eliške z okresu Trenčín, ktorá sa musela predčasne narodiť a trpí detskou mozgovou obrnou. Príspevok od našej nadácie použili na rehabilitačný pobyt v Adeli, ktorý Elišku posúva vpred.
  • Adamkovi z okresu Kežmarok, ktorý trpí detskou mozgovou obrnou. Vďaka pobytom v Adeli Medical dosahuje Adamko veľké pokroky. Príspevok od nás použili práve na takýto rehabilitačný pobyt.
  • Vierke z okresu Kežmarok, ktorá trpí svalovou atrofiou a výraznou skoliózou. Na zlepšenie svojho stavu potrebuje intenzívnu rehabilitačnú liečbu.
  • Gabike z okresu Kysucké Nové Mesto, ktorej diagnostikovali detskú mozgovú obrnu. Gabika si veľmi želala špeciálnu trojkolku prispôsobenú jej zdravotnému stavu. Nadácia Giacomini prispela na kúpu špeciálnej trojkolky pre Gabiku.
  • Dávidkovi z okresu Žilina, ktorý sa predčasne narodil a je postihnutý detskou mozgovou obrnou. Príspevok od nadácie Giacomini Dávidko využil na rehabilitačné cvičenie.
  • Andrejkovi z okresu Humenné, ktorý trpí ťažkým telesným a mentálnym postihnutím. Rodina zvažovala kúpu auta, ktoré je ich neoddeliteľnou a veľmi potrebnou súčasťou života, pretože Andrejko je odkázaný na individuálnu dopravu. Rodine sme prispeli aspoň malou časťou na kúpu auta.

V roku 2016 sme prispeli :

• Andrejkovi z okresu Humenné, ktorý trpí mentálnym aj telesným postihnutím a potrebuje neustálu rehabilitačnú starostlivosť a cvičenie. Finančný príspevok od našej nadácie použili na rehabilitačný pobyt v Adeli Medical center.
  • Christiánkovi z okresu Topoľčany, ktorý trpí autizmom a stuhnutým svalstvom. Nadácia Giacomini prispela Christiánkovi na hodiny hipoterapie, ktoré mu veľmi pomáhajú a s koníkom pekne spolupracuje.
  • Lukáškovi z okresu Rožňava. Lukáško je chlapec, ktorý má viaceré diagnózy – DMO, autizmus, mentálne postihnutie. Finančné prostriedky, ktoré venovala naša nadácia Lukáškovi použili na nákup liekov, výživových doplnkov, ortopedickej obuvi a pod.
  • Adamkovi z okresu Žilina, ktorý je z dvojičiek a mal veľmi ťažký nástup do života. Adamkovi diagnostikovali detskú mozgovú obrnu, sám nechodí, nesedí ani sa neplazí. Príspevok od našej nadácie použili na rehabilitácie pre Adamka, ktoré mu veľmi pomáhajú.
  • Anetke z okresu Žilina, ktorá sa na svet vypýtala skôr a lekári jej stav uzatvorili ako detská mozgová obrna. Anetka nechodí sama, len s oporou za rúčky a má menej pohyblivú pravú ručičku. Najviac jej pomáhajú rehabilitácie v Adeli Medical center a na ne putoval aj príspevok, ktorý Anetka dostala od nadácie Giacomini.
  • Marekovi z okresu Michalovce, ktorý má poruchy hybnosti, pohybuje sa plazením a len s oporou sa udrží v sede. Príspevok od našej nadácie využili na rehabilitačný pobyt v Adeli Medical center.
  • Hanke z okresu Zvolen, ktorá je postihnutá detskou mozgovou obrnou. Finančný prostriedok venovaný nadáciou Giacomini použila rodina Hanky na rehabilitáciu spojenú s magnetoterapiou.
  • Miriamke z okresu Žilina, ktorá má po krvácaní do mozgu diagnostikovanú detskú mozgovú obrnu a sekundárnu epilepsiu. Príspevok od našej nadácie použila rodina na rehabilitačný pobyt pre Miriamku v rehabilitačnom centre Neurino.
  • Andrejovi z okresu Humenné, ktorý nešťastne spadol na kúpalisku a utrpel úraz krčných stavcov s následným poškodením miechy a aj mozgu. Finančné prostriedky venované nadáciou Giacomini použili na rehabilitačný pobyt v Adeli.
  • Dávidkovi z okresu Žilina, ktorý sa predčasne narodil a je postihnutý detskou mozgovou obrnou. Rodičia Dávidka použili príspevok od nadácie na nákup výškovo nastaviteľného rehabilitačného stola, ktorý je potrebný na cvičenie.
  • Petrovi z okresu Dolný Kubín, ktorý má Downov syndróm. O Peťka sa stará iba jeho mama a nemajú peniaze nazvyš. Príspevok od našej nadácie použili na nákup liekov a školských potrieb, ktoré chlapec potrebuje.
  • Vierke z okresu Kežmarok, ktorá trpí svalovou atrofiou a výraznou skoliózou. Na zlepšenie svojho stavu potrebuje intenzívnu rehabilitačnú liečbu.
  • Na záchranu hradu Lietava - Nadácia Giacomini sa podieľala aj na záchrane hradu Lietava.

V roku 2015 sme prispeli :

• Andrejovi z Hrabovca nad Laborcom, ktorý nešťastne spadol na kúpalisku, zlomil si stavce a poškodil miechu, čo malo za následok ochrnutie horných aj dolných končatín a poškodenie mozgu. Veríme, že aj vďaka našej pomoci sa bude Andrejov stav len zlepšovať a jedného dňa sa postaví na nohy.

Vždy nás teší, keď sa naša pomoc dočká odpovede, preto zverejňujeme časť e-mailu, ktorý nám poslal Andrejov otec ako odpoveď na náš príspevok:

„V mene svojho syna Andreja a aj v mene svojom, sa Vám chcem za
prejavenú účasť, pochopenie a pomoc veľmi pekne poďakovať.
Veľmi si ceníme Váš záujem o náš problém. Vo Vašej nadácii sú
dobrí ľudia, prosím poďakujte v našom mene všetkým, ktorí sa na
rozhodnutí pomôcť nám podieľajú. Podľa vyjadrení
neurológov sme len na začiatku ťažkej a dlhej cesty. No všetci veríme,
že aj s pomocou takých dobrých ľudí ako sú vo Vašej nadácii sa nám to
podarí a môj syn bude žiť dôstojný a normálny život.“

• Dávidkovi zo Žiliny, ktorý sa narodil predčasne, s čím sa spája viacero zdravotných komplikácií. Dávidko nevie sám sedieť ani chodiť a pravidelne podstupuje rehabilitácie -  naposledy ,, deveny terapiu“ v zariadení Skenar Terapia. Aj v tomto prípade veríme, že príspevok, ktorý Nadácia Giacomini venovala pomôže rodine a Dávidkovi samotnému, aby sa jeho zdravotný stav  zlepšoval.
  • Andrejkovi z Veľopolia, ktorý trpí ťažkým telesným aj mentálnym postihnutím. Nadácia rada prispela na dvojtýždňový liečebný pobyt pre Andrejka, ktorý rodinu bude stáť vyše 3000€. Rodinka nám po jeho absolvovaní poslala milý e-mail, v ktorom píše, že rehabilitácie priniesli pokroky a Andrejko bude na niekoľko dlhých týždňov posilnený a spevnený, čomu sa veľmi tešíme!
  • Christiánkovi z Topoľčian, ktorého diagnóza je autizmus. Jeho mamina sa oňho stará sama, čo nie je vôbec ľahké. Kiko musí pravidelne cvičiť, inak mu hrozí posunutie vnútorných orgánov. Nadácia prispela na cvičenia s osobným trénerom, ktoré dúfame prinesú pozitívne výsledky.

Adamko
    Andrej